Stoltz, Løvenskiold, Pöyhönen og Five.Nå kan Ibsen-tilhengere og bibliotekgjengere meske seg i en egen avdeling tilegnet forfatteren. Familien Løvenskiold har gitt låsbare glassmontre i gave slik at både førsteutgaver av flere Ibsen-verk og Ibsenforbundets samling av litterære verk om forfatteren kan vises fram. I tillegg er alle manuskriptene som juryen har vurdert gjennom 31 år med utdelelse av Ibsenprisen i Skien samlet, og kunstgaven Ibsen fikk til sin 70- og 75-årsdag er hengt opp som en permanent utsilling. Biblioteket har også plassert annen dramatikk i denne avdelingen.

– Mange tenker kanskje at det var på tide. Enten man vil ha et glimt eller et dypdykk inn i Ibsens forfatterskap finner man det nå her på biblioteket, sa ordfører Hedda Foss Five da hun åpnet avdelingen og understreket at Skien i denne sammenhengen faktisk forvalter en litterær verdensarv.