I samarbeid med Litteraturhuset i Skien arrangerer Skien bibliotek Stemmer fra Telemark i Ibsenhuset 27. september.

Disse tre forfatterne kommer: Eirik Eikehaug, Aina Villanger og Kim Leine!

Velkommen til femte kapittel i arrangementsrekka Stemmer fra Telemark.

Erik Eikehaug fra Kragerø som har skrevet boka James Franco spytter når han snakker får strålende kritikker av sin debutroman, som handler om den følsomme gutten Kenneth som vokser opp i Skien, drømmer om å bli forfatter, reiser til USA og kommer hjem.

«Et fortellertalent helt utenom det vanlige,» skriver VGs anmelder Arne Hugo Stølan og mener at Eikehaug har skrevet den viktigste debutromanen i 2017.

Kim Leine ga i fjor endelig igjen ut en roman som utspiller seg på Grønland: De søvnløse. Året er 2025 i Tasiilaq. Det er sommer, og solen går aldri ned. Dette preger innbyggerne, som søvnløst famler rundt i lyset mens krigen raser nede i Europa.

«Den har noe elegant og skjødesløst ved seg, som er typisk for romaner fra svært talentfulle forfattere,» skrev NRKs anmelder Knut Hoem.

Aina Villanger gav i år ut andreboka, Baugeids bok der hun har dramatisert og fabulerer rundt 1100-tallets natur, kultur og mennesker med utgangspunkt i sin egen hjemby Skien og klosteret på Klosterøya. Baugeid var abbedisse på Klosterøya, søsteren til Gregorius Dagsson og datteren til Dag Eilevsson, som oppførte kryptkirken på Kapitelberget og grunnla klosteret.

«Villanger har klart å lage en bok som setter sin egen estetiske standard,» skrev Morgenbladets anmelder Carina Beddari om Baugeids bok.

Med denne arrangementsrekka ønsker litteraturhuset og biblioteket å løfte og hente frem vår tids telemarksforfattere. Det er et hav av gode forfattere som har tilknytning til fylket vårt, og for det en stor glede å presentere dem for vårt publikum.

Samtaleledere er Arne Olav Hageberg, Helga Lilleland og Anne Spånem.

Priser: 125,–/75,–
Peer Gynt-salen. Dørene åpnes kl. 18.30.

Lenke til arrangementet på facebook.