Hva skjer?

feb
24
lør
Lesestund for barn
feb 24@11:30-12:00

Våre ansatte ønsker velkommen til en koselig lesestund for barna. Passer best for aldersgruppen 3 til 7 år.

 

Vinterferiefilm
feb 24@12:00-13:30

Skaperne av Den lille prinsen har laget en fin og spennende animasjonsfilm for hele familien.

På sin aller første dag som vokter av månen klarer faunen Milo å miste den. En underjordisk demon utnytter Milos katastrofale start og stjeler solen. Nå finnes det ingen balanse. Sammen med Solar, solens vokter, og Glimt, reiser Milo ut på en spennende og utfordrende reise for å vinne tilbake det de har mistet.

Anbefalt aldersgrense: 6 år. Og det blir popcorn!

feb
26
man
Høytlesning for voksne
feb 26@18:00-18:30

Klar for en litterær fulltreffer?

Legg mobilen i jakkelomma og slapp av en halvtime–tre kvarter med høytlesning på mandagskvelden.
Vil du strikke, spikke, brodere eller holde på med annet håndarbeid mens du lytter, er det bare koselig. Kanskje du har barn på kulturskolen og vet ikke hva du skal gjøre mens du venter? Vi tåler at folk kommer og går. Våre
ansatte leser fra ferske utgivelser. Hver mandag fra 22. januar til og med 16. april, unntatt 19. og 26. mars og 2. april.

Sted: Brunosten, Skien bibliotek.

feb
27
tir
Drop-in lesestund for barnehager
feb 27@10:30-11:00

Her er det bare å dukke opp! Vi starter 16. januar og fortsetter til 12. juni (unntatt 27/3 1/5 og 29/5). Denne lesestunden passer for barn fra 3‑4 til 6 år, og vi holder på i cirka 40 minutter. Ta gjerne med mat, det er fint å spise på Hedvigs hybel.

Språkkafé/Language Café
feb 27@17:30-19:00

Språkkafé

For deg som vil bli bedre i norsk.

Vi tilbyr språkkafé hver tirsdag fra 17.30 til 19.00.

Språkverter drar i gang samtaler rundt temaer som gir kunnskap om norsk språk og hverdagsliv. Ingen påmelding, det er bare å møte opp. Alt er gratis, også kaffe og te.

LANGUAGE CAFÉ

For those who want to learn better Norwegian.

We are offering Language Café every tuesdays from 5.30 p.m.

Language Hosts lead conversations on topics that expand your knowledge of Norwegian language and everyday life. No registration. Just show up to attend. Everything is free, coffee and tea included.

Vil du være frivillig? Møt opp, ring eller send en e-post, så forteller vi mer: 35 58 13 60, biblioteket@skien.kommune.no

feb
28
ons
Boklunsj
feb 28@11:30-12:00

På jakt etter nytt lesestoff?

Boklunsj er perfekt for bokelskere med litt ekstra tid midt på dagen, eller for deg som vil ta matpakka på biblioteket.

Våre beleste ansatte graver fram godbiter fra hyllene for å presentere dem for deg. Vi lover utvidet litterær horisont og te eller kaffe til alle som kommer.

Hver onsdag! Denne sesongen på Brunosten.

 

Foto: Marc Nürnberger/Flickr.com

mar
1
tor
Luftfarten i Telemark
mar 1@19:00-20:30

Brunostakademi med Bjørn Olsen

Bli med på en reise gjennom Telemarks 148-årige luftfartshistorie.

Kveldens pilot er Bjørn Olsen (bildet). Han fløy for Skiens første – og en gang Norges største – småflyselskap Fjellfly, fra 1966 og frem til konkursen i 1972. Siden har han skrevet flere bøker om luftfartshistorie. Olsen vil
vise mange spennende bilder og fortelle, om flyselskapene som etablerte seg på Skien Lufthavn Geitryggen, dagens nyetablerte flyrelaterte bedrifter – og verdens største flyfabrikk, Boeing i Seattle, hvor flere Skiens-folk og andre telemarkinger
har jobbet og fremdeles jobber.

Det blir boksalg, så ta med penger.

mar
3
lør
Utstilling: Bokmerker fra hele verden
mar 3-apr 7 heldags

Supersamler og bokmerkeblogger Liudmila Cernik viser fram høydepunkt fra sin fantastiske bokmerkesamling.

BokmerkeutstillinLiudmila bor i Skien med mann og barn. Hun ble født i Litauen og har familierøttene i Russland. Slik presenterer hun seg selv i et intervju på bloggen bookbed.org:

– Jeg kan ikke fortelle noe forbløffende om meg selv. Jeg er ikke registrert i Guinness rekordbok, oppfant ikke sykkelen og er ikke blitt valgt til president. Jeg er en vanlig person med enkle hobbyer – reising, lesing og møter med venner. Jeg elsker livet som det er med alle dets fordeler og ulemper. Jeg har bare en interessant hobby: Jeg samler bokmerker.

Det gjør hun til gjengjeld til gagns! Over 3000 merker har hun i samlingen sin, og nå far du sjansen til å se noen av de fineste, rareste og sjeldneste utstilt på Skien bibliotek.

Som en oppvarming anbefaler vi å besøke Liudmilas egen blogg på bookmarkscollection.blogspot.no, eller les hele intervjuet med henne på Bookbed.org.

– Når du synes at samlingen er fullkommen og du har så mange bokmerker at ingenting kan overraske deg, vil du fortsatt finne nye, herlige eksemplarer som åpner et nytt fantastisk land både for samlingen din og personligheten din.

 

Veronica Salinas
mar 3@12:00-13:00

LESESTUND MED FORFATTERBESØK av Veronica Salinas

«Det kan hende at du må reise, og at det blåser så mye at du glemmer hvem du er og hvor du kommer fra.»

Denne dagen blir det en annerledes lesestund når vi får besøk av forfatteren Veronica Salinas. Hun skal fortelle om billdeboken Reisen, som handler om en and som i en kraftig storm havner på et fremmed sted. Her må anda lære seg et nytt språk og nye
væremåter, og ikke minst få nye venner. Kanskje får vi også en smakebit på den ferske boken Skyggen?

Veronica Salinas (f. 1977) er skuespiller, dramatiker og forfatter. Opprinnelig fra Argentina, men nå bosatt i Norge. Hun har bl.a. studert ved Teaterhøyskolen i Buenos Aires og forfatterutdanningen ved Norsk
Barnebokinstitutt.

mar
5
man
Høytlesning for voksne
mar 5@18:00-18:30

Klar for en litterær fulltreffer?

Legg mobilen i jakkelomma og slapp av en halvtime–tre kvarter med høytlesning på mandagskvelden.
Vil du strikke, spikke, brodere eller holde på med annet håndarbeid mens du lytter, er det bare koselig. Kanskje du har barn på kulturskolen og vet ikke hva du skal gjøre mens du venter? Vi tåler at folk kommer og går. Våre
ansatte leser fra ferske utgivelser. Hver mandag fra 22. januar til og med 16. april, unntatt 19. og 26. mars og 2. april.

Sted: Brunosten, Skien bibliotek.

Translate »