Nytt eventyrrom for de minste, og mer omfattende program for barn enn noensinne

Tambars hule er navnet på bibliotekets nye rom, oppkalt etter en av Tor Åge Bringsværds populære karakterer for de minste.

Tambars hule vil bli brukt til eventyrstunder, høytlesning, filmvisning, klassebesøk, barnehagebesøk og mer til, og alt er alltid gratis.

Faste barnearrangementer på dagtid

Nytt av året er at biblioteket viser film for de minste hver torsdag klokka 11.00. Vi starta 17. januar og holder på ut april. Her er det bare å dukke opp. Perfekt for barnehager på tur!

Vi fortsetter med drop-in lesesetunder hver tirsdag og fredag klokka 10.30, og hver lørdag klokka 11.30.

Spennende lørdager for familien

Skien bibliotek har et mer omfattende og ambisiøst lørdagsprogram enn noensinne. Som tidligere vil det alltid være en aktivitet eller et arrangement etter lesestunden 11.30.

Sesongens høydepunkter:

Lørdag 2. mars

Skiens egen illustratør og grafiker, Per Ragnar Møkleby holder tegnekurs!

Per Ragnar har illustrert en rekke bøker, blant annet barnebøkene til Gyrid Axe Øvsteng. I 2013 mottok de både Kritikerprisen og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur for boka Førstemamma på Mars. I 2018 kom boka Mørkt.

Denne lørdagen vil han første tegne og vise noen triks for de frammøte, før du selv kan tegne og få råd av Per Ragnar.

Lørdag 30. mars

Universet med Hallvard Ulsund fra Newton

Hallvard er kjent fra Newton-serien Hallvard i rommet på NRK Super. Nå er han en snartur tilbake på jorden. Han har sett stjerner bli født og gigantiske store hull, han har lett etter andre planeter og universets grense. Nå kommer han til biblioteket for å fortelle om alt han har opplevd.

Lørdag 27. april

I år fyller Tor Åge Bringsværd 80 år! Vi vil hylle ham med en skikkelig Karsten og Petra-fest på biblioteket. Vi er så heldige at vi får besøk av Anne G. Holt og Inger Gundersen som skal lese, synge og tegne for oss.

Anne G. Holt har illustrert de populære bøkene siden 1992 og Inger Gundersen er den kjente stemmen på lydbøkene om Karsten og Petra.

Lesestunder på ulike språk

I vinterferien markerer vi Verdens morsmålsdag med lesestunder på spansk, polsk og arabisk. Dette skjer både lørdag 16. februar og torsdag 23. februar. Kom til Tambars hule og lesestunder med hhv. Laura Miralles, Angie Brauer og Nawzat Shamdin.

Barneavdelingen utvider og utvikler seg

De siste ukene har bibliotekets ungdomsavdeling flyttet ut i Hedvigs hybel, mens barneavdelingen i utlånet har fått større plass, noe som blant annet har ført til flere sitteplasser, flere bord til aktiviteter, flere soner og rom-i-rommet. Vi har kjøpt inn en rekke brettspill, leker og morsomt utstyr, og har mer besøk enn noensinne. Lørdager er det smekkfullt av familier innimellom. Det er gledelig.

 

Link til flyer med vårens program for barn.

 

Søk i katalogen

Mine sider

Åpningstider

mandag 08:00 - 19:00
tirsdag 08:00 - 19:00
onsdag 08:00 - 19:00
torsdag 08:00 - 19:00
fredag 08:00 - 17:00
lørdag 10:00 - 14:00
søndag Stengt
Translate »