Appelsinia litteraturfestival for barn og unge startet i 2013. Festivalen eies av Skien kommune og driftes av Skien bibliotek.

Appelsinia driftes av et arbeidsutvalg bestående av Cecilie Lysell (ungdomsbibliotekar), Marte Lie (barnebibliotekar, programansvarlig), Agnete Hafskjold (DKS-koordinator og bibliotekar) og Stian Johansen (bibliotekar, festivalsjef). Flere ved biblioteket er involvert i gjennomføringen av festivalen.

Skien er Henrik Ibsen sin fødeby, og med det har byen fått en litterær arv å ivareta.

Vårt viktigste mål er å spre leselyst til barn og unge, gjennom litterære formidlinger holdt av de beste samtidsforfatterne. Og vi vil by på gode festivalopplevelser. Festivalen vil også øke formidlingsglede og kunnskap om det dagsaktuelle barnebokfeltet til voksne formidlere, forbilder, forfattere og andre i barnebokbransjen.

Appelsinia litteraturfestival er støttet av Norsk Kulturråd, Skien kommune og DKS Telemark.

Andre samarbeidspartnere er Norsk barnebokinstitutt, Foreningen Les, Litteraturhuset i Skien, Kulturskolen i Skien, Ibsenhuset, Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og andre kommunale og private aktører.

Appelsinia på Facebook

Appelsinia på Instagram

 

Hva skjer i dag?

okt
27
ons
11:30 Boklunsj
Boklunsj
okt 27@11:30-12:00
På jakt etter nytt lesestoff? Boklunsj er perfekt for bokelskere med litt ekstra tid midt på dagen, eller for deg som vil ta matpakka på biblioteket. Våre beleste ansatte graver fram godbiter fra hyllene for[...]

Søk i bibliotekets katalog

Logg inn – Mine sider

Åpningstider i sentrum

mandag 08:00 – 19:00
tirsdag 08:00 – 19:00
onsdag 08:00 – 19:00
torsdag 08:00 – 19:00
fredag 08:00 – 16:00
lørdag 10:00 – 14:00
søndag Stengt
Translate »