ARRANGEMENTER

ARRANGEMENTER 2022

Arrangementer settes opp med forbehold om endringer.

Følg med på vår nettside og Facebook for mer informasjon.

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål.

Velkommen til biblioteket ditt!

 

sep
10
lør
Lørdagsuniversitetet: Skeive liv gjennom 3000 år: en reise i skeiv historie
sep 10@12:00-13:00

Grenland PRIDE!
Hvordan har det vært å være skeiv opp igjennom århundrene? Hvordan har samfunnet forholdt seg til skeive og deres identitet, og hvordan kan vi gjenkjenne skeive liv i fortiden for å få en bedre forståelse av vår egen historie og samtid?
Førsteamanuensis ved USN Karl Christian Alvestad tar oss med på en reise gjennom 3000 år av vestens historie sett gjennom øynene på et utvalg skeive (LGBTQ+) individer.
Gratis populærvitenskapelig foredrag på Skien bibliotek lørdag 10. september kl. 12:00.
I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge.
sep
15
tor
Hyllest til kjærligheten med Amal Aden
sep 15@18:00-19:00

 

Grenland PRIDE!
Foredraget setter søkelyset på de utfordringene LHBTIQ-personer har når de står i klem mellom frihetsverdiene de fleste av oss har vent oss til – og det som den kulturen de kommer fra forventer.
Utgangspunktet er Amal Adens bok Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger og kjærlighetsboka Jacayl er kjærlighet på Somali.
Møtene vil starte med en ti minutters innledning hvor vi tar tak i at «homo» fremdeles er det mest brukte skjellsordet i norske skolegårder. Vi vil så ta for oss hvordan ulike samfunn ser på homofili. Her er det store geografiske ulikheter, fra at Pride-markeringer har blitt kulturelle høydepunkt til henrettelser av homofile. Dette for å forklare hvordan virkeligheten er for mange skeive ungdommer i Norge i dag.
Amal vil deretter fortelle om sin egen frigjøringskamp, og så ta opp tråden med utfordringene mange opplever dag. Spesielt gjelder det unge mennesker som ser at de ikke kan nyte de samme friheter som sine jevngamle venner.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
sep
17
lør
Regnbuelørdag: mini-pride
sep 17@12:00-15:00

Grenland PRIDE! På biblioteket er det markering for store og små- ja, for hele familien! Bli med å lage regnbuebuttons i barneavdelingen, og kl. 13:00 blir det lesestund der vi får høre Brillebjørn. Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Velkommen til regnbuelørdag på barnebiblioteket ditt!
Translate »