Skien kommune har vedtatt flere tiltak for å hindre smittespredning.

Følg med på vår nettside og Facebook for mer informasjon.

Skien bibliotek tilbyr gratis utlån av selvbetjente møterom i åpningstiden til grupper på minimum to personer, hovedsakelig til frivillige foreninger, lag og studiegrupper.

Vi har også noen sitteplasser på utvalgte lokasjoner på biblioteket, om du/dere ikke har behov for større plass.

Ved forespørsel om ledig rom fram i tid ber vi deg sende e-post til: biblioteket@skien.kommune.no Det tar vanligvis 1 til 2 arbeidsdager før du får svar om du kan bruke rommet (bestillinger behandles mandag-fredag). Rom som ikke blir benyttet innen 15 minutter fra oppsatt tidsrom kan lånes av andre. Hvis du ønsker å bruke et rom samme dag må du først henvende deg i Informasjonen (Drop-in). Dette i henhold til smittvern og registrering av navn på deltakere.

PS! Den som låner rommet er ansvarlig for å overholde smittevernreglene og sørge for at bordflater vaskes over etter bruk. Ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Se kalender under for akttuelle arrangement:

des
7
tor
Gaza og Israel
des 7@18:00-19:30
Arrangeres av: Diskusjonsforum for kristne / Kristne i Grenland
Øyvind Sagedal i Kristiansand har vært sogneprest i en årrekke, blant annet i Øyer, Gudbrandsdalen. I dag er han pensjonist. Gjennom lang tid har han engasjert seg i og fulgt med på den spente og til tider blodige konflikten i Midtøsten.

Denne gangen tar han utgangspunkt i dokumentet: “Et sannhetens øyeblikk” med undertittelen “Kairos Palestina”. I dette heftet, som ble lansert av palestinske kirkeledere 11. desember 2009, reflekteres det teologisk om okkupasjonen, om deres tro, om landet, om budskapet til kristne og verdens kirker osv. Heftet oppleves like aktuelt og utfordrende i dag som da det ble lansert.

Videre reflekterer den tidligere sognepresten rundt det kristne Gudsbildet. Siden advent og jul nærmer seg, og med den nåværende Gaza-krigen tett på, er det naturlig å snakke om Gudsbildet i barnet – barnet som ble født julenatt, og dagens barn i Det hellige land, i Ukraina og så videre. Noen av de vakre og rørende barnehistoriene i Bibelen trekkes dessuten fram. I tillegg til spørsmålet om Guds allmakt.

Hvordan kan vi bekjenne troen på Gud Fader den allmektige i denne verden som er så preget av krig og hvor så mange barn dør?

Lokale medlemmer av folkekirken vil fortelle litt om den historiske bakgrunnen for konflikten i Midtøsten og om fred basert på Bibelen.

Både kristne, ikke-kristne og personer fra alle trossamfunn er velkomne.

Sted: Brunosten, Skien bibliotek
Tid: Torsdag 7. desember kl. 18:00 til 19:30
des
9
lør
Minikino på biblioteket
des 9@12:00-13:30

Velkommen til Minikino i Tambars hule. Ta med barna, nabobarna og barnebarna! Vi viser julefilm for barn klokka 12.00 og serverer popkorn. Minikino passer for barn fra 6 år.

des
10
søn
Lytt & lag på biblioteket
des 10@12:00-14:00

Velkommen inn i Tambars hule! Ta med barna, nabobarna og barnebarna! Vi leser bildebøker klokka 12.00. Etter lesestunden inviterer vi til kreativt verksted på langbordet i barneavdelingen.

des
12
tir
Språkkafé
des 12@17:30-18:30
Vil du øve på å snakke norsk?
På Skien biblioteks språkkafé kan du gjøre det!
Tid: Tirsdager kl. 17:30 – 18:30
(Unntak: helligdager og ferier.)
Sted: Skien bibliotek, Brunosten.
Vi serverer kaffe, te og kjeks.
Gratis – ingen påmelding – møt opp for å delta!
des
13
ons
Ibsenske førjulstemninger
des 13@19:00-22:00

Da Ibsen inntok London!
Ibsen satte aldri sine ben i England, men stykkene derimot, de fikk ben å gå på i Great Britain. Og det ble selvsagt stor ståhei, saftige kulturkriger, hets og utskjelling er bare fornavnet. Dette og mer vil professor og forfatter Tore Rem fortelle om denne kvelden. Mange kjenner Rem som forfatter av mange historiske verk, bl a storverket om Olav V, Jens Bjørneboe og Knut Hamsun. Denne dagen kommer han til Skien for å snakke om Ibsen, en litterær monark kanskje?
Samtaleleder denne kvelden, er journalist Elise Dybvig, fra Morgenbladet. Dybvig er erklært anglofil, og kan sin kulturhistorie.
Salg av drikke. Gratis inngang.
Velkommen!

Translate »
error: Innholdet på nettsiden er beskyttet!