Skien kommune har vedtatt flere tiltak for å hindre smittespredning.

Følg med på vår nettside og Facebook for mer informasjon.

Skien bibliotek tilbyr gratis utlån av selvbetjente møterom i åpningstiden til grupper på minimum to personer, hovedsakelig til frivillige foreninger, lag og studiegrupper.

Vi har også noen sitteplasser på utvalgte lokasjoner på biblioteket, om du/dere ikke har behov for større plass.

Ved forespørsel om ledig rom fram i tid ber vi deg sende e-post til: biblioteket@skien.kommune.no Det tar vanligvis 1 til 2 arbeidsdager før du får svar om du kan bruke rommet (bestillinger behandles mandag-fredag). Rom som ikke blir benyttet innen 15 minutter fra oppsatt tidsrom kan lånes av andre. Hvis du ønsker å bruke et rom samme dag må du først henvende deg i Informasjonen (Drop-in). Dette i henhold til smittvern og registrering av navn på deltakere.

PS! Den som låner rommet er ansvarlig for å overholde smittevernreglene og sørge for at bordflater vaskes over etter bruk. Ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Se kalender under for akttuelle arrangement:

sep
10
lør
Lørdagsuniversitetet: Skeive liv gjennom 3000 år: en reise i skeiv historie
sep 10@12:00-13:00

Grenland PRIDE!
Hvordan har det vært å være skeiv opp igjennom århundrene? Hvordan har samfunnet forholdt seg til skeive og deres identitet, og hvordan kan vi gjenkjenne skeive liv i fortiden for å få en bedre forståelse av vår egen historie og samtid?
Førsteamanuensis ved USN Karl Christian Alvestad tar oss med på en reise gjennom 3000 år av vestens historie sett gjennom øynene på et utvalg skeive (LGBTQ+) individer.
Gratis populærvitenskapelig foredrag på Skien bibliotek lørdag 10. september kl. 12:00.
I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge.
sep
15
tor
Hyllest til kjærligheten med Amal Aden
sep 15@18:00-19:00

 

Grenland PRIDE!
Foredraget setter søkelyset på de utfordringene LHBTIQ-personer har når de står i klem mellom frihetsverdiene de fleste av oss har vent oss til – og det som den kulturen de kommer fra forventer.
Utgangspunktet er Amal Adens bok Om håpet glipper, er alt tapt. Homofile flyktninger og kjærlighetsboka Jacayl er kjærlighet på Somali.
Møtene vil starte med en ti minutters innledning hvor vi tar tak i at «homo» fremdeles er det mest brukte skjellsordet i norske skolegårder. Vi vil så ta for oss hvordan ulike samfunn ser på homofili. Her er det store geografiske ulikheter, fra at Pride-markeringer har blitt kulturelle høydepunkt til henrettelser av homofile. Dette for å forklare hvordan virkeligheten er for mange skeive ungdommer i Norge i dag.
Amal vil deretter fortelle om sin egen frigjøringskamp, og så ta opp tråden med utfordringene mange opplever dag. Spesielt gjelder det unge mennesker som ser at de ikke kan nyte de samme friheter som sine jevngamle venner.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
jan
12
tor
Klimakafé: Plast
jan 12@17:30-19:00

Velkommen til klimakafé på Skien bibliotek!
Tid: Torsdag 12. januar kl. 17:30-19:00
Sted: Brunosten, Skien Bibliotek
Gratis – ingen påmelding – møt opp for å delta!
Tema denne gangen er PLAST.
Innlegg:
Plast – til nytte, glede, bryderi og miljøproblem v/Sissel Solberg, Naturvernforbundet i Grenland (NVG)
Ny renovasjonsordning – bedre sortering
Hva skjer med plastavfallet og de andre fraksjonene vi har sortert hjemme?
v/ Anne Berit Steinseth, Renovasjon i Grenland (RiG)
Arrangeres av Besteforeldrenes Klimaaksjon (BKA) og Naturvernforbundet i Grenland (NVG)
Velkommen til biblioteket ditt!
feb
9
tor
Klimakafé: Klima i Telemark med Ådne Naper
feb 9@17:30-19:00

Velkommen til klimakafé på Skien bibliotek!
Tid: Torsdag 9.februar kl. 17:30-19:00
Sted: Brunosten, Skien Bibliotek
Gratis – ingen påmelding – møt opp for å delta!
Tema denne gangen er Klima i Telemark.
Ådne Naper, leder av Vestfold og Telemark hovedutvalg for klima, areal og plan vil orientere om de store klimagassutslippene i fylket, og hvordan det jobbes med å kutte disse.
Arrangeres av Besteforeldrenes Klimaaksjon (BKA) og Naturvernforbundet i Grenland (NVG)
Velkommen til biblioteket ditt!
feb
18
lør
Lørdagsuniversitetet: Satirikeren som selvforakter. Spydighetens politikk og psykologi i kampen for norskdommen, fra Wergeland til Vinje
feb 18@13:30-14:30

Professor Kai Østberg kommer til Lørdagsuniversitetet på Skien bibliotek og holder foredraget Satirikeren som selvforakter: Spydighetens politikk og psykologi i kampen for norskdommen, fra Wergeland til Vinje.
Tid: 18. februar kl. 13:30
Sted: Brunosten, Skien bibliotek
Gratis inngang
Østberg gir et raskt innblikk i den satiriske genrens rolle i Norge fra 1830 til 1870, for deretter å gå nærmere inn på Wergelands og særlig Vinjes bidrag til genren og rolle i offentligheten.
– I foredraget argumenterer jeg for at den satiriske form ofte har en opprinnelse i selvforakt, som gir seg utslag i selvdestruktiv sosial atferd på mange plan (tap av anseelse og venner).
– Samtidig har satirikerens virksomhet i beste fall en sentral samfunnskritisk funksjon, som kan blir desto mer effektiv ved at satirikeren setter sin personlig stilling på spill. Dette kan ha en høy pris for satirikeren selv. Foredraget er også innom andre berømte satirikere (Hans Øhrn Blom, Ibsen) og én ikke-satiriker: Bjørnson
Kai Peter Østberg er Dr. art. i historie fra 2004 ved UiO med avhandlingen «Flyktige evigheter: Lojalitetsbånd og sivilisering i Aix-en-Provence og den franske revolusjons verden, 1775-1815».
Han er professor i eldre historie ved Universitetet i Sørøst-Norge. Østberg er spesialist på fransk historie under det gamle regimet og den franske revolusjon, samt politisk kultur i Norden, særlig Norge, på 1700- og 1800-tallet.
Velkommen til Lørdagsuniversitetet på biblioteket ditt!
I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge.
Translate »
error: Innholdet på nettsiden er beskyttet!