Nesten 40 av de 100 arrangementene ved Skien bibliotek denne våren er øremerket barn.  

På toppen av dette skal rundt 45 skoleklasser og barnehagegrupper besøke biblioteket før sommerferien setter inn. Lesestund for barn hver tirsdag klokka 17:30 er allerede godt etablert. Nytt av året er aktiviteter for barn hver eneste lørdag – av og til er det fullskala Lørdagsbarn-forestillinger med teater og musikk, Minecraftlørdag, eller rebusløp i biblioteket, andre ganger enklere arrangement med tegning, perling, brettspill eller film.

– Vi håper de som har barn eller barnebarn husker på oss når de skal planlegge lørdagen, sier barnebibliotekarene Mari Henriksen og Marte Lie Kverme.

Ellers byr bibliotekvåren blant annet på forfattertreff med Knut Nærum og den syngende

Knut Nærum er en av mange godbiter som står på programmet denne våren.

krimforfatteren Øystein Wiik, teaterforestilling for ungdom i Ibsen-uka, frekke viser og erotiske folkeeventyr med skuespilleren Torstein Andersen og sanger Elfi Sverdrup, foredrag om Anabaptistene i Münster ved læreren Steffen Rogne fra Menstad ungdomsskole, og om det gamle Grenlands utbredelse ved Thor Wølner Gundersen. I serien «Film fra uttafra» vises blant annet russisk fantasy-action, i samarbeid med Grenland filmklubb. Det blir strikking og høytlesning på StrikkLitt, Boklunsj hver eneste onsdag klokka 11:30, og Språkkafé både tirsdag 17:30 og onsdag 13:00 i oddetallsuker.

Skien bibliotek vil også denne våren samarbeide tett med Litteraturhuset i Skien om flere litterære arrangementer og Team fritid om arrangementer for ungdom på Hedvigs hybel.

Det barnevennlige preget på vårprogrammet blir ytterligere forsterket ved at det er gjennomillustrert med Morten Bjerk sine fotografier av barn fra SFO på Lunde barneskole på besøk i biblioteket.

Kom innom oss og få med deg et eksemplar! I tillegg til arrangementsoversikt, inneholder programmet også nyttig informasjon mange av tjenestene vi tilbyr. Nettversjonen kan du lese her:

Translate »