Jeanne Bøe bokdebuterer med romanen Silkekongen, og Skien bibliotek inviterer til lanseringsfest, torsdag 6. desember kl 19.00.

I årevis har Selda Mørk slitt i skyggene for ektemannen, stjerneforfatteren Juster Mørk. I takt med hans stadig økende ego, har Selda krympet. Da hun finner Juster til sengs med en ivrig fan i herskapshuset på Frogner, rømmer hun til familiehytta i Kragerø for å finne fred. Men det er lettere sagt enn gjort. Hennes nye nabo, kunstneren Bram, lyser opp natta med å sveise på stålplater. Skal han tenne på hele vika, hennes gjemmested?

Det varer ikke lenge før Juster vil ha Selda tilbake, men ikke for å redde ekteskapet. Noe viktigere står i fare. Å kutte trådene til fortiden skal vise seg nesten like vanskelig som å finne veien videre. Selda må tenke nytt. Hva ville en mann gjort?

Jeanne Bøe er skuespiller og dramatiker fra Siljan i Telemark. Etter hun sa opp fast jobb i teatret, startet hun for seg selv, og har bl.a. reist rundt i verden med Ibsen-monologer. I år etablerte hun Ibsen kompaniet, kalt, IbsenSkiens International Theatre Company. Jeanne har medvirket i en rekke TV- og filmproduksjoner. Mest kjent fra: Money back, please, Kvinner & Cava, Kampen for tilværelsen og Anno på NRK. Hun ble som en av de første ti skuespillerne i landet, ansatt i Skuda, Alliansen i Oslo.

Velkommen til fest!

Translate »