Arne Olav Hageberg vil gi oss et muntlig portrett av Hans Herbjørnsrud.

Disharmoni, kaos og uhygge er viktige elementer i verden ifølge Hans Herbjørnsrud, forfatteren som lever stille og skriver vågalt – hjemme på familiegården i Heddal. Herbjørnsrud har to ganger blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris, tysk presse omtaler ham som Nordens James Joyce, Jan Kjærstad ser ham som en læremester og Linn Ullmann har ham på nattbordet.

Hans Herbjørnsrud er født i Heddal i Telemark i 1938, og debuterte i 1979 med novellesamlingen Vitner. Han er utdannet lærer, men livnærer seg i dag som forfatter og bonde. Herbjørnsrud skriver både på bokmål og nynorsk, og hans noveller er oversatt til flere språk, blant annet russisk, tysk, engelsk og fransk. Herbjørnsrud regnes som en av våre aller fremste novelleforfattere, og utmerker seg særlig innenfor de lengre novellene.

Novellesamlinga Blinddøra fra 1997 ble nominert til Nordisk råds litteraturpris og Herbjørnsrud mottok Kritikerprisen for boka, og er en av Skien biblioteks utvalgte titler i formidlingsprosjektet Den litterære titopperen. 

Arne Olav Hageberg er fagansvarlig ved Skien bibliotek, musiker og litteraturviter.

titopp.no

Translate »