OBS: Endre Ruset har blitt forhindret fra å holde dagens boklunsj klokka 11.30. Stian Johansen stepper inn og vil lese en av sine egne noveller fra en bok som kommer ut seinere.

Foto av Stian: Kai Hansen.

Stormfulle høyder!

Forfatter og litteraturformidler Endre Ruset forteller om sin favorittbok Stormfulle høyder av Emily Brontë, og selvsagt blir det en lytt til Kate Bushs store hit, “Wuthering Heights”.

Stormfulle høyder (engelsk Wuthering Heights) er en roman fra 1847 av den engelske forfatteren Emily Brontë (1818–1848). Romanen ble utgitt i 1847 under pseudonymet «Ellis Bell». Boken er Brontës eneste roman, og regnes som en klassiker i engelsk litteratur. Boken er beskrevet som «en av viktoriatidens merkeligste romaner, en kjærlighetsroman uten en eneste helt».

Endre Ruset er forfatter av fire bøker og én boksingel. Han er redaktør i tidsskriftet Olympiastadion, og tidligere kunstnerisk leder ved Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Han mottok Bjørnsonstipendet i 2005, og Bokhandlerforeningens forfatterstipend i 2015. Han er programleder i Ordet fanger i NRK.

Translate »