Et foredrag om Tor Åge Bringsværd av Ørjan N. Karlsson

Skiens store forfatter Tor Åge Bringsværd fyller 80 år i 2019!

Bringsværd bokdebuterte i 1967 med den religionshistoriske fagboken Det står skrevet. Siden er det blitt romaner, novellesamlinger, essays, faktabøker, barnebøker, billedbøker, tegneserier, tv-serier, hørespill og skuespill! Han skriver like gjerne for barn og ungdom som for voksne. Arbeidene hans er oversatt til 23 språk og teaterstykkene er oppført i 14 land.

Bringsværd mottok Brageprisens hederspris i 2009 og Norsk kulturråds ærespris i 2010. I 2018 mottok han Skien kommunes kulturpris.

For de yngste er han kanskje mest kjent for bøkene om Karsten og Petra eller Ruffen, for de som har fulgt forfatterskapet hans over flere tiår, utmerker han seg innen fantastisk litteratur. I 1985 mottok han Kritikerprisen for den første boken i Gobi-serien, Barndommens måne.

I 1978 skremte han og forfatterkollega Jon Bing livet av en hel generasjon NRK-seere med miniserien Blindpassasjer, en sci-fi-serie i tre episoder. Denne kvelden vil vi vise den første episoden.

Ørjan N. Karlsson er forfatter og har siden debuten i 2004 gitt ut en rekke romaner, særlig innen sjangere som krim, thriller, science fiction og fantasy, både for voksne og unge. Ørjan styremedlem i Litteraturhuset i Skien.

#titopp

Translate »