Digitale tjenester for barn

Her finner du nyttige, morsomme og lærerike nettsider for barn og unge.

 

Informasjon til barn og unge om det nye koronaviruset
Det kan være vanskelig å vite hva koronaviruset faktisk er for noe. Helsedirektoratet har derfor fått Hermine (13) til å stille spørsmål hun lurer på, og laget en video om dette.

Nå kan du strømme film med lånekortet
Strømmetjenesten Filmoteket er en tjeneste som lar bibliotekbrukere strømme film ved å logge seg inn med eget lånekort.

Lesekroken
Eventyr på ditt og mitt språk. Passordet er: skienbib

Bra barnebøker og Bookbites
Les e-bøker med barna i påskeferien! Her tipser barnebibliotekar Marte om noen av sine favorittbøker, alle tilgjengelig i bibliotek-appen Bookbites.

Du bestemmer
Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver.

Salaby
Nå få alle elever og lærer gratis tilgang til Salaby! Salaby er Gyldendals digitale læringsunivers for barnehage og grunnskole. Her finner du læringsressurser i alle fag i barneskolen. Gjennom ulike oppgaver, spill, filmer og temaopplegg gis elevene en engasjerende måte å lære fag på. Gyldendal holder Salaby åpent så lenge myndighetene velger å holde skoler og barnehager stengt.

Norli Junior
Norli Junior er en nettsted drevet av Norli Libris AS. Norli Junior er barneavdelingen i Norli-bokhandlene, og nettstedet norlijunior.no er den digitale siden av Norlis tilbud til barn. På Norli Junior foregår flere aktiviteter: Norli Junior Lesekonkurranse og Norli Junior-klubben.

BrettBoka
BrettBoka er en plattform for digitale lærebøker til bruk i utdanning og opplæring/kurs. Tjenesten benyttes av skoler, bedrifter, privatister, studenter og andre. Alle de store norske lærebokforlagene, samt mange av de mindre, tilbyr i dag sine lærebøker gjennom BrettBoka. Fri tilgang grunnet coronavirus: Logg inn og velg bok fra katalogen, oppgi kampanjekode “corona20”.

Billedbokhylla
Billedbokhylla er en egen side hvor det er samlet de elektroniske billedbøkene fra Nasjonalbiblioteket. Her finner du en liste over billedbøkene samlet så langt, og du kan selv søke etter forfattere, titler og emner blant disse bøkene.

NRK Skole
Gratis klipparkiv for bruk i undervisning. Organisert etter læreplanene.

Ny, gratis Brillebjørn-lydbok om å være hjemme på grunn av COVID-19
Brillebjørn-forfatter Ida Jackson har skrevet bok om å være hjemme fra barnehagen selv om man ikke er syk. I COVID-19-tider og i solidaritetens navn deler hun den gratis via sine hjemmesider.

Lesetips fra Norsk Barnebokinstitutt
Det er mange som vurderer og anbefaler barne- og ungdomsbøker til publikum, lærere og litteraturformidlere. Her har Norsk Barnebokinstitutt samlet noen lenker og ressurser for de som leter etter kvalitetslitteratur for barn og ungdom.

Online sjakkturnering
Hell Chess Academy arrangerer sjakkturnering på nett hver dag fremover. Det er gratis å delta, åpent for alle. Hverdager kl. 18:00 – 19:00, lørdag/søndag kl. 12:00 – 13:00.

 

Translate »