DIGITALE TJENESTER FOR BARN OG VOKSNE

Informasjon til foreldre om barn og koronavirus

På denne siden finner du kortversjonen av det du trenger å vite som forelder i forbindelse med koronasituasjonen.

Nå kan du strømme film med lånekortet
Strømmetjenesten Filmoteket er en tjeneste som lar bibliotekbrukere strømme film ved å logge seg inn med eget lånekort.

Lesekroken
Eventyr på ditt og mitt språk. Passordet er: skienbib

Bra barnebøker og Bookbites
Les e-bøker med barna i påskeferien! Her tipser barnebibliotekar Marte om noen av sine favorittbøker, alle tilgjengelig i bibliotek-appen Bookbites.

Du bestemmer
Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver.

Salaby
Nå få alle elever og lærer gratis tilgang til Salaby! Salaby er Gyldendals digitale læringsunivers for barnehage og grunnskole. Her finner du læringsressurser i alle fag i barneskolen. Gjennom ulike oppgaver, spill, filmer og temaopplegg gis elevene en engasjerende måte å lære fag på. Gyldendal holder Salaby åpent så lenge myndighetene velger å holde skoler og barnehager stengt.

Norli Junior
Norli Junior er en nettsted drevet av Norli Libris AS. Norli Junior er barneavdelingen i Norli-bokhandlene, og nettstedet norlijunior.no er den digitale siden av Norlis tilbud til barn. På Norli Junior foregår flere aktiviteter: Norli Junior Lesekonkurranse og Norli Junior-klubben.

BrettBoka
BrettBoka er en plattform for digitale lærebøker til bruk i utdanning og opplæring/kurs. Tjenesten benyttes av skoler, bedrifter, privatister, studenter og andre. Alle de store norske lærebokforlagene, samt mange av de mindre, tilbyr i dag sine lærebøker gjennom BrettBoka. Fri tilgang grunnet coronavirus: Logg inn og velg bok fra katalogen, oppgi kampanjekode «corona20».

Billedbokhylla
Billedbokhylla er en egen side hvor det er samlet de elektroniske billedbøkene fra Nasjonalbiblioteket. Her finner du en liste over billedbøkene samlet så langt, og du kan selv søke etter forfattere, titler og emner blant disse bøkene.

NRK Skole
Gratis klipparkiv for bruk i undervisning. Organisert etter læreplanene.

Lesetips fra Norsk Barnebokinstitutt
Det er mange som vurderer og anbefaler barne- og ungdomsbøker til publikum, lærere og litteraturformidlere. Her har Norsk Barnebokinstitutt samlet noen lenker og ressurser for de som leter etter kvalitetslitteratur for barn og ungdom.

Spørsmål og svar
Generell informasjon, lån, bestillinger og innleveringer.

Skien Kommunes infosider om koronaviruset
Alt om koronavirusutbruddet i Skien.

Folkehelseinstituttets temasider om korona
Her finner du informasjon, nyheter, meldinger og dags- og ukesrapporter om koronaviruset.

Nå kan du strømme film med lånekortet
Strømmetjenesten Filmoteket er en tjeneste som lar bibliotekbrukere strømme film ved å logge seg inn med eget lånekort.

Digital Språkkafé
Les mer om digitale Språkkafé på vår Facebook eller vår nettside.

BookBites
Du kan låne bøker og lydbøker i appen BookBites. Du kan laste ned BookBites i Apples App Store eller Googles Play butikk. Her finner du titler for alle aldersgrupper, både skjønnlitteratur og faktabøker. For å bruke BookBites må du ha Nasjonalt lånekort og PIN-kode. Dersom du ikke har nasjonalt lånekort kan du registrere deg her. Når det er gjort sender du en epost til biblioteket@skien.kommune.no, så knytter vi deg opp til biblioteket.

FilmBib
I FilmBib kan du se kortfilmer og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg eldre. Det blir stadig lagt til nye filmer i arkivet, så sjekk ofte for nye interessante filmer! For å få tilgang til disse filmene må du ha et Nasjonalt lånekort og PIN-kode. Dersom du ikke har nasjonalt lånekort kan du ta kontakt med oss, så ordner vi det!

Se våre anbefalte filmer her:

Nasjonalbiblioteket
Nasjonalbiblioteket har et stort og innholdsrikt nettbibliotek med digitaliserte bøker, aviser, bilder og annet.

Verdensbiblioteket
Noen av verdens viktigste og beste bøker gjennom tidene.

Norsk som fremmedspråk
Fagbokforlaget tilbyr gratis digitale ressurser for blant annet Norsk som fremmedspråk.

Den litterære titopperen
Skien biblioteks 100 utvalgte bøker fra og om Telemark.

Google Arts and Culture
Med Google Arts & Culture kan du beøske utstillinger, zoome inn på kunst og se på tusenvis av historier, bilder, videoer og manus.

 

 

Translate »