Henrik Ibsen (1828–1906), Norges største dikter, vokste opp i Skien. Røttene hans her ble forgylt av en genial litterær produksjon og et ekstraordinært liv.
Henrik Ibsen (1828–1906), Norges største dikter, vokste opp i Skien. Røttene hans her ble forgylt av en genial litterær produksjon og et ekstraordinært liv.
Biblioteket har forvaltning og formidling av tekster som kjerneaktivitet. Henrik Ibsen er en av verdens største dramatikere. Som biblioteket i hans fødeby er vi med på å forvalte en del av verdensarven. Viktige stikkord er Ibsenlitteratur, dramatikk, Ibsensporet og Ibsenbasen og det nye “Ibsenbiblioteket”.
Stort utvalg av litteratur i Ibsenavdelingen
For det første tilbyr Skien bibliotek et bredt utvalg av Ibsenlitteratur, både originallitteratur i ulike utgaver, og sekundærlitteratur – på mange språk og fra mange tider. Vi har i dag en solid og stadig økende mengde litteratur av og om Henrik Ibsen. Denne har vi stilt ut i en egen Ibsenavdeling, i andre etasje i Brunosten.
Dramatikkbiblioteket
I over 30 år har Skien kommune delt ut Ibsenprisen – Norges eneste dramatikerpris. Ved Skien bibliotek har vi vært så heldige å få teatermanuskript som gjennom årene er blitt nominert til prisen. Denne samlingen gir et unikt bilde av norsk dramatikk gjennom de siste tre tiårene. Med utgangspunkt i arven etter Henrik Ibsen og denne enestående manuskriptsamlingen har vi ambisjoner om å gjøre Skien bibliotek til Norges beste dramatikkbibliotek.
Ibsensporet
Vi avvikler rundt 500 arrangementer året ved Skien bibliotek. Flere av disse handler om Henrik Ibsen. Dette kan være utstillinger, debatter, opplesninger, barneaktiviteter og lignende.
Ibsenbasen
Med støtte fra Nasjonalbiblioteket har Skien bibliotek gjennom flere år bygd opp en unik oversikt over skriftlige kilder, som aviser, brev og bøker, der Henrik Ibsen blir omtalt i relasjon til Skien. Tekstene er transkribert og scannet, og de er søkbare på emneord. Ibsenbasen er en ordentlig gullgruve for Ibseninteresserte! Basen er fritt tilgjengelig for alle via våre nettsider.
Søk i Ibsenbasen