HENRIK IBSEN SKIEN NORWAY

Henrik Ibsen (1828–1906), Norges største dikter, vokste opp i Skien. Røttene hans her ble forgylt av en genial litterær produksjon og et ekstraordinært liv. I dag er de en gullåre for hele byen, og ikke minst for oss ved Skien bibliotek.

Biblioteket har forvaltning og formidling av tekster som kjerneaktivitet. Henrik Ibsen er en av verdens største dramatikere. Som biblioteket i hans fødeby er vi med på å forvalte en del av verdensarven. Viktige stikkord er Ibsenlitteratur, dramatikk, Ibsensporet og Ibsenbasen og det nye “Ibsenbiblioteket”.

Stort utvalg av litteratur i Ibsenavdelingen

For det første tilbyr Skien bibliotek et bredt utvalg av Ibsenlitteratur, både originallitteratur i ulike utgaver, og sekundærlitteratur – på mange språk og fra mange tider. Vi har i dag en solid og stadig økende mengde litteratur av og om Henrik Ibsen. Denne har vi stilt ut i en egen Ibsenavdeling, sentralt plassert midt i biblioteket. Verdifulle og skjeldne bøker er innelåst i glasskap, men vi gir selvsagt lokal tilgang til lånere som er på jakt etter noe bestemt.

Dramatikkbiblioteket

I over 30 år har Skien kommune delt ut Ibsenprisen – Norges eneste dramatikerpris. Ved Skien bibliotek har vi vært så heldige å få et eksemplar av hvert eneste teatermanuskript som gjennom årene er blitt nominert til prisen. Denne samlingen gir et unikt bilde av norsk dramatikk gjennom de siste tre tiårene. Med utgangspunkt i arven etter Henrik Ibsen og denne enestående manuskriptsamlingen har vi ambisjoner om å gjøre Skien bibliotek til norges beste dramatikkbibliotek.

Ibsensporet

Vi avvikler rundt 300 arrangementer året ved Skien bibliotek. Flere av disse handler om Henrik Ibsen. Dette kan være utstillinger, debatter, opplesninger, barneaktiviteter og lignende.

Ibsenbasen

Med støtte fra Nasjonalbiblioteket har Skien bibliotek gjennom flere år bygd opp en unik oversikt over skriftlige kilder, som aviser, brev og bøker, der Henrik Ibsen blir omtalt i relasjon til Skien. Tekstene er transkribert og scannet, og de er søkbare på emneord. Ibsenbasen er en ordentlig gullgruve for Ibseninteresserte! Basen er fritt tilgjengelig for alle via våre nettsider.


Søk i Ibsenbasen


«Ibsenbiblioteket»

Skien kommune er i full gang med planleggingen av et nytt kombinerte bibliotek, Ibsen besøkssenter og utvidet servicesenter for innbyggerne. Arbeidstittelen er «Ibsenbiblioteket». På prosjektets egen nettside skien.kommune.no/ibsenbiblioteket finner du informasjon om Skiens største kultursatsing på flere tiår, og om hvordan du kan bidra med dine idéer og innspill.

Søk i Bibliofil

Mine sider

Åpningstider

mandag 08:00 - 19:00
tirsdag 08:00 - 19:00
onsdag 08:00 - 19:00
torsdag 08:00 - 19:00
fredag 08:00 - 16:00
lørdag 10:00 - 15:00
søndag 11:00 - 15:00
 
Translate »