Arrangementskalender. Nettbasert lånerregistrering. Spennende søkebaser. Digitale ressurser. Velkommen til skienbibliotek.no!

Det du har bruk for oftest skal være enklest å finne. Det er målet med disse nye nettsidene. Samtidig ønsker vi å presentere hele det enorme tilbudet vårt. Vi har godt over 100 000 besøkende hvert år som låner bøker, blader, aviser, tidsskrift, musikk og filmer. Vi har debatter, bokbad, konserter, foredrag, kurs, filmvisning, lesestund … over 100 arrangementer årlig. Vi har et bredt tilbud av digitale tjenester, som e-bokutlån, Filmbib og PressReader. De nye nettsidene skal formidle og hjelpe oss med å administrere alt dette.

Søk. Mine sider. Åpningstider. Arrangement.

Åtte av ti som kommer til en biblioteknettside vil søke etter bøker, logge inn på sine egne sider (Mappa mi) for å fornye lån og reservere materiell, eller vite åpningstidene. Derfor har vi lagt dette øverst på startsiden og i høyremargen på undersidene.

Arrangementskalender

Den nye arrangementskalenderen vår gir en ryddig oversikt over alt som skjer på Skien bibliotek. Du finner den øverst til venstre på startsiden, og på en egen side. I tillegg vil dagens arrangementer poppe opp i høyremargen på veldig mange av sidene. Du som vil følge litt ekstra godt med kan abonnere på nye innlegg via RSS.

Stadig utvikling

Disse nettsidene er ikke ferdige. Men i stedet for å vente til alt var på plass, har vi valgt å lansere dem så snart det viktigste var på plass. Det vil dukke opp flere sider, mer informasjon, ny funksjonalitet og flere fikse og nyttige løsninger. Det er bare å komme tilbake, med andre ord!

Forresten, går det som det skal blir vi aldri ferdig. Så lenge teknologien utvikler seg vil skienbibliotek.no utvikle seg. Utvikling vil også skje fordi vi er tilknyttet det store biblioteknettside-prosjektet Webløft, som utvikler funksjonalitet spesielt tilpasset biblioteker. I tillegg vil vi sørge for jevnlig publisering av nye arrangementer, blogginnlegg, biblioteknyheter og bokomtaler.

Ris og ros

Vi er selvsagt spente på hva du syns om de nye sidene – om vi har gjort noe bra, og om vi har gjort noe dumt som bør gjøres annerledes. Send oss gjerne en e-post med ris og ros, idéer og innspill.

Translate »