Velkommen til Skien Takeaway-bibliotek!

Hvordan bestiller jeg?

Det letteste er å laste ned og bruke appen Bibliofil. Logg deg inn med lånenummer og pin-kode. Du kan også logge inn på «Min side» via skienbibliotek.no Når du er innlogget kan du både søke og holde av bøker (filmer). Hvis du ikke husker lånenummer eller PIN kan du finne det selv her Har du ikke lånekort fra før kan du registere deg her for å få et digitalt lånekort. 

Du kan også sende e-post til biblioteket@skien.kommune.no med bestillingen din. Husk å skrive navn og lånenummer i e-posten. Eller du kan ringe oss på tlf. 35 58 13 60 i våre åpningstider.

Det er bare bøker og annet Skien bibliotek eier som kan bestilles via denne ordningen, da bibliotekene i Norge ikke sender bøker (filmer) frem og tilbake til hverandre for tiden.

Står boka (filmen) du bestiller på en av filialene på Gulset eller Klyve kan det ta litt lengre tid før du får varsel om at boken (filmen) er klar til henting.     

Når bøkene (filmene) er klare til å hentes vil du få en sms eller epost av oss.

Merk at du IKKE kan komme og hente bøker (filmer) du har reservert uten å ta kontakt med oss først slik at vi får pakket dem på en forsvarlig måte.  

Hvordan henter jeg?

Bøkene (filmene) kan hentes på Hovedbiblioteket i tidsrommet 11.00-17.00 mandag til torsdag, 11.00-16.00 på fredager og 11.00-14.00 på lørdager. Søndag har vi stengt.

Hentefrist er innen 1 uke. Det er dessverre ikke mulig å hente bøker (filmer) på Klyve eller Gulset.

Sitter du i karantene eller har sykdomssymptomer kan du sende noen for å hente det du har bestilt for deg, da er det fint om vi får beskjed.  

Hvordan kan jeg være trygg på at det jeg låner ikke er smittefarlig?

Kommuneoverlegen i Skien har godkjent utlånsordningen. Bøkene og filmene vi sender ut er pakket av våre friske ansatte. Vi er spesielt opptatt av håndvask og hygiene når vi behandler det som skal ut til dere lånere og vi tar alle hygieniske forebyggende tiltak når vi behandler bestillingene og putter dem i rene poser. 

Den nyeste forskningen viser at covid-19-viruset bare overlever opp mot 24 timer på papir og maks tre døgn på plast ved 21-22 grader celsius. Du kan være trygg på at ikke noe av det som bestilles har vært i kontakt med andre personer enn oss de siste fire døgn.  

Kan jeg skrive ut dokumenter hjemmefra og hente dem hos dere?

Det går helt fint. Gå inn på print.princh.com, skriv inn printer-ID 100763 og last opp det du skal ha skrevet ut. Godkjenn kjøpsbetingelser, velg hvilket kort du vil betale med og trykk “Gjennomfør betaling”. Du må betale med kort for å bruke tjenesten.
Send så en epost til biblioteket@skien.kommune.no med navn, telefonnummer og hva du har printet ut slik at vi kan få vite hvilken utskrift som er din. Utskriften mottas, pakkes i konvolutt og så sender vi deg en sms når det er klart til henting. 

Translate »