Til ungdommen: 5 bøker du bør lese nå!

 

Endelig får vi tid til å lese litt ikke-skole-bøker også! Her har jeg funnet frem 5 gode bøker du kan lese.

Bøkene kan lånes både i appen Bookbites eller i vårt takeaway-bibliotek.

 

Sigbjørn Mostue: I morgen er alt mørkt: Brages historie

Litt rart at en bok som ble skrevet i 2014 skal være så lik den situasjonen vi lever i nå! i denne boka møter vi Brage. Han største bekymring er sin håpløse forelskelse i Frida. I Japan blir folk angrepet av en parasitt. De kalles «forrykte» og angriper alt og alle. Plutselig begynner smitten å komme nærmere Norge, og Brages hverdag hjemme i Norge er ikke lenger like trygg.

 

Neda Alaei: Dette er ikke oss

Selv om dette er første boka til forfatteren, har hun allerede høstene mange priser for den.  Senest forrige uke fikk hun kulturdepartementets debutantpris. Anyhow!

Selv om Sanna går på skolen, så må hun ta seg av pappa. Moren døde for et år siden, men pappa er fortsatt i sorg. På skolen begynner Yosef i klassen, og han får Sanna til å se verden gjennom et kamera. En sår bok om hva som skjer når foreldre ikke klarer å være foreldre.

 

Jan Tore Noreng: Kunsten å tryne

Den høsten alt forandrer seg. Samuel og bestekameraten driver med parkour. Det har de gjort i mange år, men det er først denne høsten at jentene legger merke til de. Men denne populariteten har sin pris. Hva skjedde egentlig på den festen? Boka handler egentlig litt om alt. Vennskap, forelskelse, det å ta ansvar og overgangen fra barn til ungdom. Det er lov å gå på tryne, for så å prøve igjen til det sitter.

 

Grøss og gru

Leste du serien Marg & bein da du var liten? Da kommer du til å like disse. Flere forfattere har fått i oppdrag å skremme livskiten ut av ungdommer! Hva er vel mer skummelt enn jenter med glødene øyner, vettskremte synske folk og gutter med rotten lukt.

 

Stephanie Perkins: Anna og det franske kysset

Så til slutt litt romantikk. Perkins har skrevet en trilogi med all romantisk kliss man kan oppdrive.  «Anna og det franske kysset», «Lola og gutten i nabohuset» og til slutt «Isla og den store kjærligheten». Lettleste bøker om å finne den store kjærligheten. I to av bøkene er vi på en internat skole i Paris.

 

Og hvis du har en skrivekløe i deg, så sjekk ut appen Wattpad! Her kan du skrive og lese andres historier!

God lesing fra Cecilie, ungdomsbibliotekar

Translate »