Tre forfattere fra Telemark med hver sin roman fra Telemark

Ove Eriksen, fra Notodden, bosatt i Skien og kjent fra NRK, ga ut romanen Murukleiven i 2018. En historisk roman basert på de virkelige hendelser Tov Murukleiv fra Heddal opplevde fra 1808 til 1814 – fra å være en ustraffet musketer til å bli en mafia-lignende forbryterhøvding. Gjennom Murukleivens historie betraktes det norske samfunn fra de undertryktes side i årene som ledet fram til 1814.

Jarle Sten Olsen er lærer på Hjalmar Johansen videregående skole. Denne våren kommer hans andre krimroman, Bare du som passer på. Tom Moen, journalist i NRK, blir presset til å dra til Bø i Telemark for å utføre et oppdrag for spesialenheten for overvåking av reaksjonære grupper. Oppdraget, som i utgangspunktet virker som en enkel jobb, viser seg å være langt farligere enn først antatt.

Tor Bertel Løvgren fra Skien, kom i 2018 med romanen Sverddrengen, første bind i en trilogi. På en middelalderutstilling ser Tord Jonsson et maleri av en navnebror, Tord Sigurdsson, sverddreng på Bratsberg gård. Hvorfor kjenner han en slik intens dragning mot den unge krigeren? Da han seinere kommer over Snorre Sturlassons kongesagaer, rives han med av beretningen om den mektige Gregorius Dagsson, lendmann på gården i 1100-tallets Skida.

Translate »