Skien kommune har vedtatt flere tiltak for å hindre smittespredning.

Følg med på vår nettside og Facebook for mer informasjon.

Skien bibliotek tilbyr gratis utlån av selvbetjente møterom i åpningstiden til grupper på minimum to personer, hovedsakelig til frivillige foreninger, lag og studiegrupper.

Vi har også noen sitteplasser på utvalgte lokasjoner på biblioteket, om du/dere ikke har behov for større plass.

Ved forespørsel om ledig rom fram i tid ber vi deg sende e-post til: biblioteket@skien.kommune.no Det tar vanligvis 1 til 2 arbeidsdager før du får svar om du kan bruke rommet (bestillinger behandles mandag-fredag). Rom som ikke blir benyttet innen 15 minutter fra oppsatt tidsrom kan lånes av andre. Hvis du ønsker å bruke et rom samme dag må du først henvende deg i Informasjonen (Drop-in). Dette i henhold til smittvern og registrering av navn på deltakere.

PS! Den som låner rommet er ansvarlig for å overholde smittevernreglene og sørge for at bordflater vaskes over etter bruk. Ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Se kalender under for akttuelle arrangement:

sep
10
lør
Lørdagsuniversitetet: Skeive liv gjennom 3000 år: en reise i skeiv historie
sep 10@12:00-13:00

Grenland PRIDE!
Hvordan har det vært å være skeiv opp igjennom århundrene? Hvordan har samfunnet forholdt seg til skeive og deres identitet, og hvordan kan vi gjenkjenne skeive liv i fortiden for å få en bedre forståelse av vår egen historie og samtid?
Førsteamanuensis ved USN Karl Christian Alvestad tar oss med på en reise gjennom 3000 år av vestens historie sett gjennom øynene på et utvalg skeive (LGBTQ+) individer.
Gratis populærvitenskapelig foredrag på Skien bibliotek lørdag 10. september kl. 12:00.
I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge.
feb
18
lør
Lørdagsuniversitetet: Satirikeren som selvforakter. Spydighetens politikk og psykologi i kampen for norskdommen, fra Wergeland til Vinje
feb 18@13:30-14:30

Professor Kai Østberg kommer til Lørdagsuniversitetet på Skien bibliotek og holder foredraget Satirikeren som selvforakter: Spydighetens politikk og psykologi i kampen for norskdommen, fra Wergeland til Vinje.
Tid: 18. februar kl. 13:30
Sted: Brunosten, Skien bibliotek
Gratis inngang
Østberg gir et raskt innblikk i den satiriske genrens rolle i Norge fra 1830 til 1870, for deretter å gå nærmere inn på Wergelands og særlig Vinjes bidrag til genren og rolle i offentligheten.
– I foredraget argumenterer jeg for at den satiriske form ofte har en opprinnelse i selvforakt, som gir seg utslag i selvdestruktiv sosial atferd på mange plan (tap av anseelse og venner).
– Samtidig har satirikerens virksomhet i beste fall en sentral samfunnskritisk funksjon, som kan blir desto mer effektiv ved at satirikeren setter sin personlig stilling på spill. Dette kan ha en høy pris for satirikeren selv. Foredraget er også innom andre berømte satirikere (Hans Øhrn Blom, Ibsen) og én ikke-satiriker: Bjørnson
Kai Peter Østberg er Dr. art. i historie fra 2004 ved UiO med avhandlingen «Flyktige evigheter: Lojalitetsbånd og sivilisering i Aix-en-Provence og den franske revolusjons verden, 1775-1815».
Han er professor i eldre historie ved Universitetet i Sørøst-Norge. Østberg er spesialist på fransk historie under det gamle regimet og den franske revolusjon, samt politisk kultur i Norden, særlig Norge, på 1700- og 1800-tallet.
Velkommen til Lørdagsuniversitetet på biblioteket ditt!
I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge.
apr
22
lør
Lørdagsuniversitetet: Hvem er «vanlige folk» og «folk flest», og hvordan stemmer de?
apr 22@12:00-13:00

I valgkamp hører vi ofte at nå er det «vanlige folks tur». Slike formuleringer som «vanlige folk», «folk flest» eller «alle skal med», blir ofte brukt i politikken og særlig i de politiske partienes valgprogrammer og i selve valgkampen.

Hva betyr slike begreper i politikken, og hvem er den typiske velgeren til de forskjellige politiske partiene? Har slike utsagn noen innvirkning på hvordan vi til syvende og sist stemmer? Førsteamanuensis Jan Erik Grindheim kommer til Skien bibliotek lørdag 22. april og holder foredrag om dette.

Tid: 22. april kl. 12:00
Sted: Brunosten, Skien bibliotek
GRATIS

Jan Erik Grindheim har hovedfag og doktorgrad i sammenlignende politikk, og er en erfaren samfunnsdebattant som har vært mye i radio og TV. Jan Erik Grindheim underviser i statsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge og har en bistilling i tankesmien Civita, hvor han har utgitt flere rapporter om forholdet mellom de politiske partiene og deres velgere.
Han har også skrevet læreboken Norsk politikk sammen med Knut Heidar og Kaare Strøm, hvor de blant annet er opptatt av å forstå de forskjellige partienes oppslutning fra velgerne og hvilke velgergrupper som stemmer på hvilke partier.
Velkommen til biblioteket ditt!

 

error: Innholdet på nettsiden er beskyttet!